Instituut Fysieke Veiligheid
Aanmelden

Kennisplein

 

 

TransportveiligheidTransportveiligheidHet is van groot belang dat het transport van mensen en goederen in Nederland veilig verloopt en áls er zich incidenten voordoen deze snel en veilig worden bestreden. Dit dossier Transportveiligheid richt zich op alle onderdelen van de veiligheidsketen.
Brandpreventie & Fire Safety EngineeringBrandpreventie & Fire Safety EngineeringBrandpreventie kent een regel- en een risicogerichte aanpak. De basis voor de regelgerichte aanpak is het Bouwbesluit. Vanuit Fire Safety Engineering wordt een risicogerichte aanpak gehanteerd.
TerrorismeTerrorismeDe aard van de terroristische dreiging is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Terrorisme is bedoeld als dwangmiddel, om een overheid of een samenleving ergens toe te dwingen. In dit dossier vindt u actualiteiten en (achtergrond)informatie.

 

 

TransportveiligheidTransportveiligheidHet is van groot belang dat het transport van mensen en goederen in Nederland veilig verloopt en áls er zich incidenten voordoen deze snel en veilig worden bestreden. Dit dossier Transportveiligheid richt zich op alle onderdelen van de veiligheidsketen.Het is van groot belang dat het transport in Nederland veilig verloopt en als er zich incidenten voordoen deze snel en veilig worden bestreden.
Natuurbranden/wildfiresNatuurbranden/wildfiresIn Nederland hebben de afgelopen jaren diverse grote natuurbranden plaatsgevonden.In Nederland hebben de afgelopen jaren diverse grote natuurbranden plaatsgevonden.
Brandpreventie & Fire Safety EngineeringBrandpreventie & Fire Safety EngineeringBrandpreventie kent een regel- en een risicogerichte aanpak. De basis voor de regelgerichte aanpak is het Bouwbesluit. Vanuit Fire Safety Engineering wordt een risicogerichte aanpak gehanteerd.Brandpreventie kent een regel- en een risicogerichte aanpak. De basis voor de regelgerichte aanpak is het Bouwbesluit. Vanuit Fire Safety Engineering wordt een risicogerichte aanpak gehanteerd.