Blog Roy Johannink
Via sociale en online media konden we meer dan wenselijk en meer dan menselijk de impact realtime volgen. Van het neerschieten van de dader tot aan bewegende beelden op de boulevard waar de levenloze lichamen lagen.
De gemeente Nice is ook aanwezig op Facebook en Twitter. Een bericht van @VilledeNice van 00:38 behandel ik in deze blog wat uitgebreider:
Restez chez vous. Vous pouvez utiliser #PortesOuvertesNice pour trouver un refuge et pensez à vous signaler «en sécurité» sur Facebook
Het was een van de eerste berichten waarin de hashtag #PortesOuvertesNice is gebruikt. De waarde van de hashtag lijkt volgens mij niet te zitten in het primaire doel, maar juist in een ander doel.
Het primaire doel is het online aanbieden van een onderdak door de inwoners van Nice via Twitter. Deze hashtag wordt al vrij snel trending. Diverse media zoals NOS en Mashable berichten over het prachtige initiatief: inwoners van Nice openen hun deuren. Maar objectief gezien is het niet echt succesvol te noemen. Ik heb geen enkel succesverhaal kunnen vinden van mensen die door #PortesOuvertesNice onderdak hebben gevonden.
Lees hier hele blog : #portesouvertsnice: was er wel een probleem in Nice om een onderdak te vinden?