Instituut Fysieke Veiligheid
Aanmelden

Onderzoek

 

 

Fatale woningbrandenFatale woningbrandenMet voorlopige, actuele cijfers over het eerste halfjaar van 2019 en een overzicht van de jaarlijkse onderzoeken naar fatale woningbranden.
IncidentonderzoekIncidentonderzoekHet IFV evalueert op verzoek van veiligheidsregio's, ministeries en andere organisaties regelmatig incidenten die zich hebben voorgedaan. Dit met als doel om lering te trekken uit de incidenten.
Onderzoeken bevolkingszorg en (zelf)redzaamheidOnderzoeken bevolkingszorg en (zelf)redzaamheidRecente onderzoeken op dit gebied zijn: 'Inventarisatie inzet NL-Alert 2013-2017' en 'Verminderd zelfredzamen ten tijde van rampen en crises: de overheid een zorg?'
Onderzoeken voorrangsvoertuigenOnderzoeken voorrangsvoertuigenEen overzicht van onze onderzoeken rondom voorrangsvoertuigen​: voertuigen van politie, brandweer, ambulance en overige aangewezen diensten die optische en geluidssignalen voeren.
Praktijkonderzoek rookverspreiding in woongebouwenPraktijkonderzoek rookverspreiding in woongebouwenVan maandag 24 juni t/m vrijdag 5 juli 2019 deden de Brandweeracademie, Veiligheidsregio Utrecht en Brandweer Nederland onderzoek naar rookverspreiding in een leegstaand woon-zorgcentrum in Oudewater.