Instituut Fysieke Veiligheid
Aanmelden

Onderzoek

 

 

Basisprincipes van brandbestrijdingBasisprincipes van brandbestrijdingDe Basisprincipes van brandbestrijding zijn een aantal eenvoudige en praktische vuistregels voor het bestrijden van gebouwbranden.
Onderzoeken alternatief aangedreven voertuigen Onderzoeken alternatief aangedreven voertuigen Recente publicaties over de risicobeheersing en incidentbestrijding bij voertuigen die duurzame energiebronnen gebruiken, zoals elektriciteit. waterstof en LNG.
Onderzoeken vrijwilligheid bij de brandweerOnderzoeken vrijwilligheid bij de brandweerIn opdracht van het Veiligheidsberaad wordt het programma Vrijwilligheid uitgevoerd. Een overzicht van de onderzoeken die wij binnen dit programma hebben gedaan.
Snelle kennismobilisatie coronacrisisSnelle kennismobilisatie coronacrisisWat zijn de ervaringen van gemeenten, veiligheidsregio's en andere betrokkenen met de COVID-19-crisis? Door middel van 'snelle kennismobilisatie' halen we ervaringen op en leggen we die vast.
Belevingsonderzoek repressief brandweerpersoneel 2021Belevingsonderzoek repressief brandweerpersoneel 2021Hoe kijken repressieve brandweermensen naar ontwikkelingen in hun werk en in de brandweerorganisatie? In 2021 en 2022 voeren wij in opdracht van het Veiligheidsbweraad een grootschalig onderzoek uit naar de beleving van repressief brandweerpersoneel.