Hoe oefent u invloed uit zonder macht? Hoe groeit u door van regelgericht toetser naar risicogericht adviseur? Iemand die proactief is en een optimale dienstverlening realiseert? De nieuwe bijscholing Adviseren met impact is voor iedereen die deze uitdagingen herkent.
De risicogerichte benadering van brand- en omgevingsveiligheid vraagt een deskundige adviesrol van de veiligheidsregio’s. De nieuwe Omgevingswet versterkt deze adviesrol. Een risicobeheerser met beleidsmatige taken moet een goed advies kunnen geven aan tal van stakeholders zoals het bevoegd gezag, ondernemers en gebouwbeheerders. Hoe doet u dat?
De bijscholing is bedoeld voor adviseurs veilige leefomgeving die werkzaam zijn op het gebied van omgevings- en brandveiligheid. Deze bijscholing is ook waardevol voor adviseurs die veiligheid of gezondheid in hun portefeuille hebben. Denk aan adviseurs die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, gemeenten, waterschappen, de GGD of in het bedrijfsleven.
De training richt zich op zowel de beginnend als de ervaren adviseur; u leert om u als adviseur als gelijkwaardig gesprekspartner op te stellen. Niet langer alleen leunend op uw inhoudelijke expertise, maar ook geloofwaardig door uw stevige uitstraling en heldere, directe communicatie. Tevens krijgt u meer plezier in uw adviesrol en werkt u aan uw zelfvertrouwen als adviseur.
Jacqueline Buitendijk (directeur Risicobeheersing VRU) vertelt in onderstaand filmpje meer over het belang van adviseren met impact..
Deze bijscholing gaat over (mondeling) advies geven. Hoe doet u dat? De deelnemers gaan aan de slag met hun eigen casuïstiek en leren zo de vaardigheden vertalen naar hun eigen beroepspraktijk. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
De bijscholing gaat niet over kennisontwikkeling met betrekking tot de Omgevingswet. Iedereen die hierover meer wil weten verwijzen we naar onze tweedaagse bijscholing Werken met de Omgevingswet.
De bijscholing duurt twee lesdagen (8.30-16.00 uur), aangevuld met een begeleide intervisiebijeenkomst van één dagdeel (09.00-12.00 uur). Voorafgaand nemen de deelnemers theorie door, verzamelen ze casuïstiek uit hun werkveld, doen ze een zelfscan en nemen ze een adviesgesprek op. De totale studielast is 32 uur (17 uur klassikaal en 15 uur zelfstudie).
Voor de deelnemers met specifieke leervragen is het mogelijk om na de bijscholing van de trainers coaching op maat te krijgen. De inhoud en kosten hiervan zijn maatwerk en afhankelijk van de individuele leervragen.
Op verzoek organiseren we deze bijscholing in uw veiligheidsregio of organisatie. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Bel of mail dan met Rijk Hofman, projectleider vakbekwaamheid. Telefoon 06 5756 1791, e-mail rijk.hofman@ifv.nl.
Voor vragen over de open inschrijving kunt u contact opnemen met Karin Kamalakis, telefoon 026 355 2453, e-mail: karin.kamalakis@ifv.nl.
Medewerker Omgevingsveiligheid
Kerntaak 2:
D2.1.4/D2.1.5/D2.1.7/D2.1.8
Kerntaak 3:
D3.1.3
D2.1.2/D2.1.4/D2.1.5
Er is aan deze bijscholing geen examen verbonden. U krijgt na afloop een bewijs van deelname.