Welke gevolgen hebben nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de technische hulpverlening (THV) bij de brandweer voor het onderwijs en de examinering binnen de leergang Manschap, kerntaak THV? En hoe is deze kerntaak binnen de blended leergang vormgegeven? Waar vind ik welke leerstof in de ELO Brandweer en hoe draag ik die over in mijn lessen aan manschappen in opleiding?
In deze eendaagse bijscholing krijgt u een antwoord op deze vragen en verdiept u zich in vakinhoudelijke thema’s rond THV. Ook gaat u samen met medecursisten aan de slag met suggesties voor de overdracht van deze onderwerpen in de blended leergang Manschap.
U bent docent of instructeur THV bij uw veiligheidsregio of regionaal opleidingsinstituut en geeft les aan manschappen in opleiding. Deze bijscholing bereidt u voor op het lesgeven binnen de kerntaak THV van de blended leergang Manschap. We gaan ervan uit dat u over een zekere basiskennis van technische hulpverlening beschikt, zodat u in de cursus de stap naar nieuwe ontwikkelingen kunt maken. Deze bijscholing staat ook open voor THV-instructeurs die zich bezighouden met het vakbekwaam blijven (oefenen en/of bijscholen) van manschappen.
Na deze cursus kunt u:
In het programma worden de drie volgende aspecten op een interactieve manier met elkaar verweven:
U gaat actief met een aantal nieuwe THV-thema’s aan de slag en plaatst die in de context van de kerntaak THV als geheel. In sommige (groeps)opdrachten ligt de nadruk op de vakinhoud, in andere op de vakdidactiek. Centraal staat de vraag wat manschappen na hun opleiding als beginnend beroepsbeoefenaar van THV moeten weten. Wat zijn de gevolgen voor de inhoudelijke en didactische vormgeving van de lessen binnen de kerntaak THV voor de leergang Manschap?
In deze eendaagse cursus wisselen theorie, onderwijsleergesprekken, individuele groepsopdrachten en groepsopdrachten elkaar voortdurend af. We nemen u mee in de les- en leerstof over technische hulpverlening in de ELO Brandweer, als onderdeel van de blended leergang Manschap. Ook doen we een beroep op uw creativiteit om de kennis over de nieuwe thema’s op het gebied van technische hulpverlening om te zetten in ideeën en oplossingen voor werkvormen in de theorie- en praktijklessen THV.
De bijscholing Instructeur THV Manschap wordt incompany aangeboden. Een incompany biedt de mogelijkheid om samen met alle THV-instructeurs van uw veiligheidsregio of opleidingsinstituut een eenduidige aanpak van de kerntaak THV te ontwikkelen. Wilt u een incompany aanvragen? Bel of mail dan met Rijk Hofman, projectleider vakbekwaamheid. Telefoon 06 57 56 17 91, e-mail rijk.hofman@ifv.nl.
U rondt deze bijscholing af met een bewijs van deelname.