Onze maatschappij wordt steeds kwetsbaarder voor grote incidenten en crises. Brandweer, politie, GHOR, defensie, gemeenten en vitale partners moeten hierbij steeds meer samenwerken. Het komt dan aan op een goede voorbereiding, goede samenwerking en professionele sturing. Crisismanagers met voldoende bagage zijn daarbij onmisbaar. De Master of Crisis and Public Order Management (MCPM) levert die deskundigen. "Het multidisciplinaire aspect, de grote persoonlijke aandacht en de kwaliteit van de modules maken de leergang MCPM uniek. Soms was de tijdsinvestering pittig, maar de twee jaar zijn omgevlogen. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen."
Het accent ligt op ramp- en crisismanagement en gevaarbeheersing. Denk aan thema’s als evenementenbeleid (crowd management), dreigende verstoringen van de openbare orde en agressie en geweld (o.a. tegen hulpverleners). Maar ook aan de aanpak van terrorisme, gevaarlijke conflictsituaties en grootschalige bedreigingen van de gezondheidszorg.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie van een deel van de opleiding, dan vindt u hierover meer informatie in het document Betalingsvoorwaarden en financieringsmogelijkheden onder het tabblad Documentatie. Het studiemateriaal (€ 950), overnachtingskosten op de leslocaties (€ 750) en de reis- en verblijfskosten voor het internationaal vergelijkend onderzoek zijn niet in de leergangsprijs inbegrepen.
Neem voor meer informatie contact op met Jolanda van den Berg, telefoon 06 81 40 76 30, e-mail mcpm@ifv.nl
Via de aanmeldbutton kunt u zich aanmelden voor leergang MCPM. Met de aanmelding dient u de volgende documenten mee te sturen:
Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure? Neem dan contact op met Jolanda van den Berg, telefoon 06 81 40 76 30 of e-mail naar jolanda.vandenberg@ifv.nl.
Downloaden
Het examen bestaat uit diverse bewijzen van bekwaamheid in de vorm van examenopdrachten en een masterthesis. De competenties, benoemd in het beroepsprofiel en het opleidingskader, worden daarin getoetst. De examenopdrachten zijn gekoppeld aan de modules en moeten individueel, dan wel met het syndicaat worden uitgevoerd. Op het examen is de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de Politieacademie van toepassing.
Omdat het multidisciplinair samenwerken een belangrijk onderdeel is van de leergang en er daarom veel syndicaatsopdrachten moeten worden uitgevoerd, worden er vooralsnog geen vrijstellingen verleend in het programma.
Na afronding van de leergang ontvangt u de internationale graad Master of Crisis and Public Order Management (MCPM). De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) als officiële hbo-masteropleiding.
Master MCPM: uitdagend en van grote meerwaarde (22 september 2020)
Internationaal vergelijkend onderzoek (IVO) examenopdracht MCPM studenten (3 maart 2020)
Zevende leergang MCPM van start (11 januari 2019)
MCPM geeft een stevige basis voor mijn werk (20 september 2018)
Door MCPM ben ik ook gegroeid als mens (29 mei 2018)
Drie nieuwe thesissen van studenten MCPM5 online (25 april 2018)
Stilstaan is geen optie (14 februari 2018)
Onderzoek rode draad binnen MCPM (18 september 2017)
Zesde leergang MCPM van start (16 januari 2017)
Praktische afsluiting van anderhalf jaar colleges MCPM (7 juli 2016)
Onderzoeken MCPM voor de multidisciplinaire gevaar- en crisisbeheersing (5 juli 2016)
Studenten MCPM op werkbezoek in Brussel (21 april 2016)
Studenten Master of Crisis and Public Order Management ontvangen diploma (25 maart 2016)
Thesissen MCPM4 leveren verrassende resultaten en nieuwe inzichten op (16 juli 2015)
Wat zeggen (oud-)studenten over de leergang MCPM?