Als Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN) bent u verantwoordelijk voor het informatiemanagement binnen de geneeskundige hulpverlening. Wat betekent dit in de praktijk, wat wordt er van u verwacht en wat moet u kunnen? Tijdens de opleiding Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN) leert u alles wat u nodig hebt om straks als beginnend beroepsoefenaar aan de slag te gaan en traint u op vaardigheden.
Bij de GHOR academie werken we met flexibele leerroutes voor onze reguliere opleidingen. Door het flexibel leren kunt u tijd en plaats onafhankelijk leren (starten wanneer u wilt; dit is niet afhankelijk van groepsgrootte), bent u verantwoordelijk voor uw eigen leerproces met ruimte voor eigen leerdoelen en verdieping waar u wilt. Met een duidelijke basis om u voor te bereiden op uw rol als beginnend beroepsoefenaar. Het combineren van face-to-face momenten met e-componenten, opdrachten die vaak ook in de regio uitgevoerd kunnen worden maken onderdeel uit van de leerroute. Hoe de leerroute is opgebouwd is afhankelijk van uw achtergrond en ervaring; dit wordt bepaald naar aanleiding van een telefonische intake na aanmelding voor aanvang van de opleiding.
U bent aangesteld als HIN in GHOR/veiligheidsregio en u voldoet aan de instroomeisen uit het kwalificatiedossier (zie tabblad documentatie).
Wat leer je in de verschillende blokken?
Voor de contactmomenten hebben wij standaard 4 momenten (blokken) waarop u in volgorde van de leerroute kan deelnemen hieraan. U kunt u aanmelden voor één van beide blokken. In deze reeks zult u dan alle contactmomenten die u moet volgen in uw leerroute hebben. Mocht u niet alle data kunnen uit bijvoorbeeld blok 1, kunt u in overleg met de GHOR academie kijken naar de mogelijkheden voor het volgen van een online moment of we kijken met u naar andere mogelijkheden.
Voor de contactmomenten 2 en 3 'In je rol als HIN' heb je een account nodig voor zowel de oefenomgeving LCMS als LCMS-GZ. Dit kun je regelen via je eigen Veiligheidsregio en/of OTO functionaris.
Blok 1: e-modules, webcolleges, werkplek opdrachten, evt. terugkomdag. Thema's: introductie GHOR, partners GHOR, GHOR en veiligheidsregio.
Blok 2: e-modules, kennistoetsen en kaartspel. Thema's: crisistypen, GHOR processen multi, acuut en publieke gezondheidzorg.
Blok 3: e-modules, simulaties, opdrachten en contactmoment. Thema's: BOB, scenario denken, risicoanalyse, competentie modules.
Blok 4: e-modules, opdrachten en twee contactmomenten. Thema's: rol en positie HIN, informatiemanagement (basis en verdieping LCMS), opstellen en presenteren geneeskundig beeld, oefenen in jouw ondersteunende en adviserende rol naar de ACGZ.
SBU zelfstudie en contactmomenten
Plaats en tijd onafhankelijk leren in leerroute. Digitale leeromgeving met e-modules, (werkplek)opdrachten, contactmomenten face-to-face en / of online. Af te sluiten met examen.
Incompany?Deze opleiding wordt als open inschrijving aangeboden, maar kan ook incompany bij u in de regio worden verzorgd. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Sandra Rijmer, telefoon 026 355 29 78, e-mail: sandra.rijmer@ifv.nl.
Meer informatie?Voor alle overige vragen kunt u terecht bij onze opleidingscoördinator van de GHOR academie, telefoon 026 355 29 78 of per mail GHOR@ifv.nl.
Downloaden
U sluit de opleiding af met een examen in de vorm van een eindgesprek. Als u dit met goed gevolg aflegt, ontvangt u het diploma Hoofd informatie geneeskundige zorg van het IFV.